TATAR YEMEKLERİ ANSİKLOPEDİSİ
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY
Pages
(Taşı…)
Ana Sayfa
▼
28 Aralık 2010 Salı
SIZIKLI KALAKAY
SIZIKLI KALAKAY
tatar yemekleri serisine mayl
ı
kalakay ile devam
bir su bardağı süt,
bir su bardağı
sıvı yağ
iki cay kaşık tuz
ve bir paket karbonat ile
bir bardak sizik (sizgic,kikirdak)
Aldığı kadar un yaklaşık ile yoğrulur, ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamur tepsiye yayılıp
sıcak fırına verilir,
afiyet olsun
Derleyen: Nafiz Gönlüşen Kaynak: Türkan Cengiz
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle