TATAR YEMEKLERİ ANSİKLOPEDİSİ
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY
Pages
(Taşı…)
Ana Sayfa
▼
24 Ocak 2025 Cuma
189 - PİRİNÇLİ KIYMALI SORPALI ŞOBAN KOBETE
›
Foto:Fehime Çağlar İçi: Soğan kıyma, kırmızı biber, domates kavrulur su eklenir.. Bir bardak yıkanmış pirinç sorpada yarı pisirilip, s...
10 Ocak 2025 Cuma
188 - ŞILGİY CANTIK
›
Foto: Esra Aktay Aydemir ŞILGİY CANTIK Mayasız hamur ile yapılıyor hamur 6 parçaya bölünüyor ve açılıyor 4 tanesi araları yağlanarak tepsiye...
8 Aralık 2024 Pazar
187 - ÇOBAN CANTIĞI / BAHÇESARAY USULÜ KARTOPLU KIYMALI CANTIK
›
Foto: Ayla Çağlayan Foto: Alptekin Özübek MAYAYI HAZIRLIYALIM Orta boy cam kaseye yarım yemek kaşığı maya 1 tatlı kaşığı toz şeker az su k...
2 Aralık 2024 Pazartesi
186 - KABAKLI KIVIRMA/KIRMA/CIYIRMA
›
Foto: Recep Çalışkan-Nilüfer Çalışkan kabaklı kırma yapılışı 4 tane yufka , 3 tane yumurta ,1 su bardağı yoğurt ,1/2 su bardağı sıvı yağ ...
30 Kasım 2024 Cumartesi
185 - KARTOPLU ÜZÜMLÜ SARBURMA
›
Foto: Fehime Çağlar Sarburma hamuruna hem maya,hem kabartma tozu konur... Bir tatlı kaşığı maya üretilir... Bir bardak yağ,bir bardak yoğurt...
22 Kasım 2024 Cuma
184 - ŞEKERLİ KALAKAY
›
Foto: Nermin Demirtaş Tarif: Cemile Yıldırım Biz Nogay Türkleri şekerli veya şekersiz kalakay yaparız Şekerlisini 1 kilo una 1 çay bardağı ş...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle