![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM2lu09snCG-bQdr3Ov-xbXlZegICWe4TOKr12s_49lmx6hLGPMh-nO4_KA_CEoBkVF13MvJu2TtzU2_V-kN_CUVBFPp3FafrPiSQuty8KVO8-WJf3RJ3z0k8N3gV68KCB3eh-YpjfiiAF8sNImhH8P2ddhoy6K1br5GKI8QnRKai17veovfkqtW7NgC5Q/w640-h442/K%C3%96STENCE%20BAKLAVASI.jpg)
Foto: Melek HASAN/ Romanya - Omirsa(Valea Seaca)
Romanyadan Merdan Monlasari'den KÖSTENCE BAKLAVASI tarifi
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvhBwXJSBvZPesaefp-ebi0mbuTmGjLc9Hf2FVfvmuhWyAzMS-iHYdDozrpbY_C0XVO4H9m1bXANc6JizRdzsru2Kj9MDmNOBXNm9ZwrzWeaatqEzIW4K4MEaoStY7jGRtesZLSSItAq0QhaXFkKIAmWnUs2gqScB3R2mhn58AQJw-kFONd4JP7EzfJnR8/w640-h250/b%C3%BCkleme%20baklava%203%20merdan%20monlasari.jpg)
30-32 adet (bir tepsi)
1 yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Elinizden kolayca çıkan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 600 gr un serpin.
27 hamur topu yapın
Peçeteyle örtüp dinlenmeye bırakın
İnce tabakaları yayın (üç)
Üst üste yerleştirilirler
Bir kare elde edecek şekilde katlanırlar
Köşelere ince kıyılmış cevizi yerleştirin. Katlanıp tepsiye yerleştirilirler
Üzerlerine yarım litre sıvı yağ serpilir
Bir süre yağı çekmesini bekleyin ve ardından
önceden ısıtılmış fırına maksimum sıcaklıkta koyun (220 g)
Altın rengine kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün.
Şurubu bir kg şeker ve yarım litre su, dört veya beş dilim limondan kaynatın.