Bu kobetenin hamurunun yapımında
kullanılan teknik KATMER dediğimiz hamur işimizin yapımıyla aynıdır,
Tavuk pişerken soğanları oldukça iri
doğrayıp,tavukla birlikte pişiririz biz. .Daha sonra köbeteyi yerken
tavukların içinde piştiği salçalı ve soğanlı et suyunu göbetenin içini açıp
dökeceğiz ve öyle yiyeceğiz
Hamurunu 1 adet yumurta ,un ve suyla
yoğurur,5 bezeye ayırırız.
3 adeti altına,2 bezeyi de üstüne
koyarız.
Yufkaların arasını tereyağ veya 1
paket margarin ,biraz da zeytinyağıyla yağlayıp üst üste koyarız.
rulo yapıp ,hamuru çekiştirerek
yuvarlak gül şeklinde kıvırırız, yani katmer yapar gibi.
Köbetenin altını oluşturacak katmer hamuru
merdane veya elimizle düzeltir ve tepsiye koyarız,
üstüne tavuklu soğanlı harcını koyar
,
üstüne de diğer 2 bezeli ,yağlı
hamuru koyarız.üstüne yağ sürerek fırına veririz.
Köbete piştikten sonra üstüne
tavuğun piştiği sudan biraz dökerek bir bezle örtüyoruz ve çekmesini bekliyoruz,
bu şekilde biraz soğuduktan sonra üst tabakayı ortadan ikiye ayırıp kaldırarak
alt tabakanın üstüne suyundan dökerek(fazla değil/çorba gibi olmuyor yani)hamurdan
parçaları koparıp ekmek gibi yiyoruz..
Köbetenin içinide katık yapıyoruz
Üst tabaka bitincede altı
parçalıyoruz.Harika bir tat.Ben annemden ve babaannemden öğrendim.çocuklarıma
yapıyorum.
Afiyet Olsun
Kaynak: Leyla Ulusoy