KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KİTİRDEK TATLISI

KİTİRDEK TATLISI
Tatar yemekleri serisine kıtır tatlısı ile devam ediyoruz


Genellikle çiğbörek yapılırken çiğböreğin kesilen kenarlarını değerlendirmek için yapılır
çibörek için yapılan hamurun aynısı yapılır
ince ince uzunca kesilip yağda kızartılır
tırtıllı kesecekle daha güzel oluyor keserken resimlemeyi unutmuşuz

çıkardığımız kıtırların üzerine sıcakken toz şeker dökülür
sıcak olduğu için şeker eriyip yapışır
pudra şekeri daha güzel oluyor
kıtırlar soğuduktan sonrada tekrar üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri sepelenir
afiyet olsun

Derleyen: Nafiz Gönlüşen  

Blog Listem