KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

SARBURMA

SARBURMA


iç için
Patatesler haşlanır rendelenir
1 soğan çentilip konur kavrulur Rendelenmiş patates ile kıyma, karabiber, pul biber karıştırılıp içi hazırlanır.
Kıyma kavrulursa bulgur bulgur oluyo pek iyi olmuyo


SARBURMA TARİFİ
Bi kilo un su bi çorba kaşığı yağ iki çay kaşığı kadar tuz konur
Mayasız hamur yapılır yani yoğrulur kulak memesi yumuşaklığında
Pazı açılır az kurutulur kaba olsun yapışmasın diye
Az kuruduktan sonra zaten ilk pazı diğerleri açana kadar kurumuş olur
Alınır üzeri yağlanır dörtte bir kısmını içine çok az iç sepeleyip katlarız


Sonra  ucundan başlayarak birbuçuk parmak kalınlığında iç diğer uca kadar konur
Kıvrılarak yılan şekline getirilir
Sonra tepsinin ortasından başlanarak kıvrıla kıvrıla tepsiye döşenir


sarburmalar bitince üzeri yağlanarak fırına verilir
Çıkınca üzerine az su sepelenip kapatılır üzeri buharlanıp yumuşasın diye demlenmeye bırakılır on dakika falan yeter


Sonra yumul sarburmaya
Rahmetli dede İsmail akay yaptırırmış Kurban bayramında
tokşek (bumbar)(kokoreçlik kalınbağırsak) ince ince kıyılırmış  Şirdende yapılırmış
bumbarın dolmalık olan kısmı kat kat olan kısmı yumuşakça olur en iyi o kısımdan olur diyor kayınvalidem.
Yağda hafifçe kavurulmadan çentilmiş soğanla sote yapılır
Sarburma  yapılırken patates yerine bu iç konur
Hayali bile yeter
Doyulmaz tadına olmaz böyle bi şey çok güzel olur diyorlar.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem