KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

29 Aralık 2010 Çarşamba

CAZMA KALAKAY

CAZBA KALAKAY
(

Cazma kalakay tarifi ve ismine nogay forum sayesinde ulaştım, cazma kalakay ile maylı kalakayın aynı olduğu görüşü yaygındı forum üyeleri arasında ancak tarifler gelince hem malzeme olarak hemde yapılış olarak iki farklı tarif çıktı ortaya, bende tariflerden birini maylı kalakaya birini cazma kalakay olarak yazdım.


evet fatih abi. Maylı kalakay cazba kalakay'la aynı...
hacer sizinki farklıymış. biz değişik yapıoruz
bizimkisi;

1 kilo un
maya
su
tuz
zeytin yağ(açılan pezelerin arasına sürmek için)
bunlar bir kapta karıştırılr.
sonra hamurun pezeleri tutulur.sonra pezeler tek tek açılır.ve 3 tane açılan pezeler üst üste konulur arasına zeytin yağ sürülür bunların ve katlanır.
ve tabanın içine sığcak şekilde açılır katlanılan hamur.üstüne suyla yada süt sürülür ve kaşık basıldıktan sonra fırına verilir

Tarif: ESRA BATTAL

Genellikle bilinen şekil bu galiba
Maylı (cazba) kalakay: Aynı tababörek hamuru gibi kat kat, arasında yağ sürülerek yapılır ve pişirilir...
FATİH POLAT

 Gelenekte Tababörek yapıldığı zaman bir kaç tanede maylı kalakay yapılıyormuş
(Maylı kalakay da adı üzerinde hamur her açıldığında yağlanıyor. Onun da gevrek olması ve içindeki hamurların birbirine yapışmaması gerekiyor. Taba börekle beraber bir iki zavale yapılıyor.)

Blog Listem