KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KATMER

KATMER




MALZEMESİ
hamuru için
Bir kilo un, iki bardak su, bir çay kaşığı karbonat
ve açılan hamura sürmek için çok az sıvı yağ



Hamur malzemesi karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
mandalin iriliğinde hamur kopartılıp küçük tepsi büyüklüğünde açılır 

açılan hamur sıvı yağ ile yağlanır

Sarburma gibi sarılıp (sarma yada çarşaf böreği gibi)
elle hafif hafif yanlara çekilerek biraz uzatılır

S şeklinde biri öne biri arkaya kıvrılır

Kıvrıklardan ikisi üst üste konur elle hafif bastırılıp
tabak iriliğinde oklavayla açılır
Tavada veya saçta pişirilir

Yağın içine haşhaş karıştırılırsa daha lezzetli olur
afiyet olsun

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem