KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KAPAMA

KAPAMA
Tatar yemekleri serisine kapama ile devam ediyoruz
Malzemelerimiz
1 kilo et, 750 gram arpacık soğanı, iki baş sarmısak
HPIM2895

Bir kilo et kuşbaşı doğranıp güvece konur
750 gr arpacık soğanı ve iki baş sarmısak soyularak güvece atılır, et yağlı değilse biraz yağ konur
HPIM2896
Tuzu konup güveç kapanır 
Bir miktar un su ile yoğrularak tencerenin etrafını saracak kadar hamur yapılır
tencerenin etrafı hamur ile kapatılır
HPIM2902
Kapamamız bir saat civarında pişer
Afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Sebahat Eltaş

Blog Listem