KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

SORPA

35 - KUZU SORPA


Sorpada et bulunmaz, sorpa sorpadır, sorpa etin suyudur,
ancak etli sorpada yapılabilir, kuzu etinden yapılırsa kuzu sorpa olur doğal olarak

Oğlak eti yada kuzu eti kemikli olarak tencereye konur haşlanır
Etler pişince suyu alınır eğer çok fazla yağlı olursa üzerinden yağı alınır
yeşil soğan kavurmadan küçük küçük doğranıp atılır
içine un soğan konmaz sulu yağlı bir çorba olur sorpa
tabaklara alınıp üzerine nane sepilip sıcak sıcak içilir
annemler hıdrellezde oğlak ile yaparlarmış.

СОРПА

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem