KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KAŞIK KOBETESİ

KAŞIK KÖBETESİ
Кубэтэ / Кубете
İsmi banada acaip geldi ama yapacak bir şey yok, diğer köbetelerden ayırmak için böyle isimlendirdim. çünkü bu kobete kaşıkla yeniyor.
köbete piştikten sonra demleme ve yeme biçimi değişik olan bir köbete
pirinçli tavuklu köbete pişirildikten sonra üst kapak yarım kesiliyor
kesilen kısıma pirinçli tavuk sorpası dökülüyor köbetenin  kesilmeyen yarısının altınada sorpanın geçmesi sağlanıyor ve kapak kapatılıp üzerine bir bez örtülüp demlendiriliyor
demlendikten sonra kapak ekmek niyetine kullanılıyor ve iç kısmı kaşık kaşık yeniliyor
daha sonra üstte kalan yarıda ekmek niyetine kullanılıyor altta kalan kısım kazıttırılarak yenmeye devam ediliyor
Afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen  Kaynak : Gürsel Talay

Blog Listem