KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

PAPARA

PAPARA
bir tatar yemeği daha
gerçi paparayı macırlarda yapıyorlar, her neyse
eski zamanların özelliklede takma dişin henüz icat edilmediği devirlerde
yokluğun bol olduğu çağlarda çokça yapılan ninelerin dedelerin çok sevdiği bir yemek idi.
günümüzde de kurumaya yüz tutmuş bayatlamış ekmekleri değerlendirmede kullanabiliriz.
gelelim paparayı nasıl yapacağımıza çok zor ama neyse yinede tüm ayrıntılarıyla anlatmaya çalışacağım
Evde kalmış kuru ekmekler lokma lokma doğranır. bknz.aşağıya

 büyükçe bir soğan çentilip yağda kavrulur

soğanlar tam ölmeden tepeleme bir kaşık salça koyuyoruz

ve salçayı karıştırıyoruz
üzerine ekmekleri ıslayacak kadar su dökülüp tuzunu koyuyoruz

fokurdayana kadar kaynamaya bırakılır
bu arada arzu ederseniz sarımsaklar soyulup dövülür yada çentilir
hafif tuzlanarak yoğurdun içine konup karıştırılır

ocakta kaynayan soğanlı salçalı suyumuz kaynayınca

ekmeklerin üzerine kepçe ile dökülerek ekmekleri ıslatıp yumşatılır.

Sonra sarımsaklı yoğurt üzerine yayılır
yaklaşık 100 gr kadar tereyağın içine kırmızı biber konur biraz kavrulur

yoğurdun üzerine kızgın biberli tereyağ gezdirilir
nanemiz yoktu yoksa nanede katarsanız daha güzel oluyor
ne kadar hızlı olursa o kadar iyi çünkü tadı sıcakken daha leziz

artık geriye afiyetle yemek kalıyor,çok lezzetli ve pratik bir yemektir.
bu yemeği özel olarak ramazan pidesi ve kıymalı olarak yaparsanız tadına doyum olmaz bir yemek ortaya çıkar.
afiyet olsun, savlukman kalnız.


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem