KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KATLAMA


KATLAMA

Bir kilo un
Yarım su bardağı yoğurt, bir çay bardağı yağ, bir bardak su bir tatlı kaşığı tuz yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir
Hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 5-10 dakika dinlendirilir
Pazılar açılır
Her pazı yağlanarak üç kat üst üste konur
Sarburma gibi kıvrılıp iki parmak genişliğinde kesilir
Kesilen parçalar kesilen yerler alt ve üst olarak yastağaca konup tekrar açılır
Çay tabağından az irice açılırlar
Yağda kızartılıp üzerine sıcakken toz şeker sepelenir

Düğünlerde düğüne gelenler genellikle katlama getirirlerdi düğün sahibine, katlamalar bir yerde biriktirilir hep beraber yenirdi
Kolay bayatlamayan çocukların sevdiği bir tatlıdır
Nevaziye hala çok güzel yapardı onun yaptığını babannem nevaziyenin akeldiğini ayrı salınız ballar deyip kendine saklardı


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Bu da bir hikayeden alıntı yazar katlama özlemini anlatıyor.
Qaş qararğan. Men şay çekişip turğanda, bu-
runıma keskin bir qatlama qoqusı ura. Nasıl
anlatayım, cançığım, bir şey olsa "misnin ğanber qo-
qusı" dey turğanlar, ama bu qoquğa ne misin ayri
kele, ne ğanber
Hava kararıyor. Ben böyle can çekişip dururken,
burnuma keskin bir katlama kokusu vuruyor. Nasıl an-
latayım, canım, bir şey olsa "misk-i amber kokusu"
derler, ama ne mis ne de amber kokusu, bu kokunun
yerini alamaz.

Blog Listem