KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KALAŞ

KALAŞ

1 kilo una yaklaşık yarım litre su ve tuz koyup yoğrulur,
hamurun durumuna göre su veya un biraz arttırılabilir.
elle yaydırılır , ekmek dilimi kalınlığında yapılır
fırında pişirilir. büyüklüğü tatlı tabağı kadardır.

çoban köbete yapılırken üst ve alt için yapılan her bir hamur parçasınada kalaş denmektedir, kalaş da yuvarlak olarak elle açılmış hamur anlamı seziliyor


Bir tatar türküsü
Ay şalaşım, şalaşım, şalaşım,
Külge pışken kalaşım!
Sen şalaşka kelgende, kelgende
Tay soyarman asabay.
Tatar aşı pışirip, pışirip
May kuyarman asabay



Derleyen : Nafiz Gönlüşen  Kaynak : Ulvi Talay, Fahrettin Çobankuyu

Blog Listem