KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

AKITMA

AKITMA



Un iki yumurta yarım kilo süt bir tatlı kaşığı kadar tuz bir çay kaşığı karbonat boza kıvamında çırpılır
 Bir kaba yağ azda su konur karışım teflona hafif sürülür
sonra cıvık hamur kepçeyle tavaya dökülüp yaydırılır
 Alt üst pişirilir


tatlısıda yapılır  
Üst üste on tane kadar koyup kare kare kesilir ve üstüne şekerli süt dökülür 
güzel bir tadı vardır

Akıtma dürüm gibide kullanılabilir içine bir çok malzeme konulabilir pişmiş et kavrulmuş kıyma soğan bezelye domates mantar ya işte artık size kalmış ağız tadınıza göre


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem