KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

RAMAZAN YUFKASI


(önce bildiğimiz yufka yapılması gerekir zaten ramazana girerken bu yufkadan yapılır

Pişirileceği zaman üzerine tuzlu su sepelep  ıslatılır
bir kaşıkta yağ serpip sıvanır
Altı yedi kat yapılır ortasına ekşimik konur üstüne yine aynı şekilde altı kat yufka konur
Fırında değil tüp ocağı  üzerinde pişirilir kuzine üstünde de olur
Kızartılır altı kızarınca tersyüz yapılıp altıda kızartılır
Pişince üzerine su serpilip üzerine bir bez örtülüp demlenmeye bırakılır
On dakika kadar sonra yenmeye hazırdır.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem