KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KIRMA

KIRMA

tatar yemekleri farklı yörelerde farklı isimler alabiliyor kırmaya  bazı yerlerde kıvırma da diyorlar
bazı yerlerde tatar böreği bazı yerlerde göçmen böreği diyorlar



Mayasız hamurdan yapılır
1kilo un iki bardak su bir çorba kaşığı tuz bir yumurta karıştırılıp yoğrulup hamur yapılır
Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur
Üzerine bir bez örtüp içi hazırlanana kadar dinlendirilir 10 dk falan yeter
Yumruk iriliğinde bir parça kopartılıp yastağaçta üyülüp elde yuvarlatılır
Pazı açılır
biz bu kez hazır yufka kullandık
yufka yastağacın üzerine serilip bir kaşıkla üzerine sıvı yağ serpiştirilir
Üzerine maydanozlu ekşimik veya lor serpilir

Pazı pili yapar gibi buruşturulur

Dört parmağa dört parmak kareler kesilir
yaklaşık yedi parçaya bölünüyor bir pazı

tepsiye dizilir

yaklaşık bir bardak yoğurt, bir bardak süt, bir yumurta, bir çay bardağı yağ
karıştırılarak üzerine dökülür, sürülür



Sıcak fırına verilip pişirilir,pişince üzerine su serpelenip üzeri kapatılıp demlendirilir

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

kırmalı bir fıkra
MENİ TEPTİ ((Annatgan: Güliy Kaşamak, 12 Nisan 2007-Lefkoşa)

Üyle vaktında üyge misapir kelgen. Üy saybı şaresiz yemekge davet etgen. Sıpraga oturganlar. Yemekte kaymaklı kırma bar eken. Bir tepsisini aşap pitirgenler. Üyün apakayı ekinci tepsini de sıprağa akelgen. Üysaybı, misapirnin aşavına karap, ekinci tepsinin de piteceginden korkgan.

“Meni tepti.” dep, sıpradan tartılgan.

Misapirse;

“Maga da ayagını salladı ama tiymedi” dep aşamaga devam etgen.

Blog Listem