KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

61 - ŞÖYÜN OTMEK

ŞÖYÜN OTMEK

Ekmek yapmak üzere mayalı hamur hazırlanır ve mayalanması için bir kenara bırakılır,
ateş yakılır, ateş kor haline gelince kor sıyrılır ve tabana ekmek hamuru konur üstüne şöyün ters kapatılır
şöyünün yanları korlarla çevrilip şöyün ötpek pişmeye bırakılır
şöyün fırın vazifesi görür bu şekilde yapılan ekmek çok kabarır ve yumuşak olur şöyünün şeklini alır
afiyet olsun

Derleyen : Nafiz gönlüşen Kaynak : Sadiye Gönlüşen

koyun tezeğine kıy denir belle kesilip dik dik dizilir
davarın kolla yapılan tezeğine capma denir
hamur yapılıp üzerine şöyün kazan kapanır
kor olan kıylar dikine kazanın etrafına dizilir
yuvarlak halkası vardır şöyün kazan üzerine geçirilir
onunda üzerine kıy koru dizilir töbesine kadar
pişirilir
Kaynak YUSUF ÖZKIRIM

Blog Listem