KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

29 Aralık 2010 Çarşamba

MAYLI KALAKAY

MAYLI KALAKAY



Icine sut,yumurta ,yaga,kabartma tozu,tuz koyuyoruz -
1-2 kasik yogurt koyabilirsiniz.
Fazla ince olmasina gerek olmadan hamurlar aciliyor
uzerine sivi yaga suruluyor
oyle birkactane hamur birbirustune dizilip hamur yeniden aciliyor,
sonrada sarilip ustune biraz ellerle bastirip sekil veriyoruz,
catalla uzerine cizgiler yapip yumurta sarisi suruyoruz

Birsen Sabriyeva


Maylı kalakay tarifine nogay forumdan ulaşıldı
Malzemeler
1 kg un ( 3 yada 4 kalakay için tepsinin büyüklügüne göre)
bir tutam tuz
1,5 paket margarin
süt unu kivama getirecek kadar annem göz kararı diyor
su katılmaz
bunlar aynı kapta karıştırılarak yoğrulur hamur kıvama gelene kadar
bezeler alındıktan sonra dinlenmeye bırakılır (kolay açılması için)
dinlendirilen hamur oklava yardımıyla açılır
daha sonra ayrı kapta eritilen margarin hamur üzerine fırça yardımıyla sürülür ve daha sonra gül seklinde sarılır (saraylı tatlı gibi )
gül seklinde sarılan hamur 20 dk kadar dinlenmeye bırakılır
daha sonra dinlenen hamur tepsi büyüklügüne göre açılır ve isteğe göre üzerine yoğurt yumurta ya da süt sürülerek fırına verilir ve kızarıncaya kadar kadar pişirilir
afiyet olsun...
Tarif: HACER TAŞYARAN

tarifin eksik kalan kısmı şöyle tamamlanıyor
tamam  maylı kalakayman cazma kalakay birken
4 kat açılmış hamurun arası maylanır
saraylı tatlı gibi toplanıp sonra beze haline getiriliyo ve tekrar açılıyo
TATAR CEMAL

Nogaylarda Maylı kalakay üzerinde kaşık yan basılarak izler oluşturuluyor

Blog Listem