KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

ULKUM

ULKUM/LOKMA

Mayalı hamur yapılır
az bir parça alınarak üç parmak genişliğinde el ile bastırılıp açılır
üç parmağa üç parmak kareler kesilir
lokumun kıygaşadan farkı budur kıygaşa büyük ve yuvarlak iken lokum üç parmağa üç parmak kare şeklinde olur,
birde kıygaşa genellikle ölünün ruhuna değmesi için yapıldığından çörek otuda koyuluyor, çörek otu sıcakta yandığı zaman daha güzel bir koku yapıyor, yağ kokusu ile doyan ruhların daha hoşuna gitsin diye yapılıyor herhalde, lokum ise düğünlerde de, normal zamanlarda yapılır çörek otu konmaz.
yağda pişirilir

afiyet olsun


Derleyen : Nafiz Gönlüşen
Kaynak : Sadiye Gönlüşen

Blog Listem