KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

İNKAL

ALDAMA- İNKAL

tatar yemekleri serisine aldama yada diğer adı inkal ile devam ediyoruz, inkal kafkasya nogaylarına ait bir yemek, nogaylar gittikleri yerlerdeki kültürlerlede iletişime geçiyorlar, inkal tüm kafkaslarda yapılan bir yemek ancak nogay inkalının sadece adı benziyor, nogay inkalı daha çok kazakların beşparmak isimli yemeği ile özdeştir.




Bir kilo un
iki su bardağı kadar su
bir çorba kaşığı silme tuz
bir yumurta
karıştırılıp yoğrulur
Kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur yapılır
Üzerine bir bez örtüp dinlendirilir

hazırladığımız hamurdan pazı açılır ve yaklaşık iki santimlik kareler kesilir

karelerin iki ucu birbiri üstüne getirilerek bastırılır
ve aldamalara şekli verilir



bu arada kemikli(süyekli) et pişirilip et suyu (sorpa ) elde edilir pişirdiğimiz etler sorpanın içinden alınır
ve hazırlamış olduğumuz aldamalar (inkaller) sorpanın (et suyunun) içine atılır ve pişirilir.

pişen aldamalar (inkaller)  tepsiye  alınır üzerine içinde kırmızı biber yakılmış tereyağ dökülür üstünede haşlama etler ya kemikli halde yada kemiklerinden sıyrılarak konur ve
sorpasıda bir tas içerisinde yanına konularak servis edilir

dilenirse sarmısaklı yoğurt ilede servis yapılabilir

afiyet olsun

Derleyen:Nafiz Gönlüşen 
Kaynak:Aynur Gönlüşen

Blog Listem