KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KUYRUKLU BAKLAVA

KUYRUKLU BAKLAVA
пахлава


40 dilim
*
2 su bardağı un

* 1/2 su bardağı su (ılık)

* 1/2 çay kaşığı tuz

* 125 gr tereyağı

* Sıvıyağ

* 3 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet:
*
250 gr. tozşeker

* 1 su bardağı su

* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Unun ortasını havuz şeklinde açın, su ve tuzu ilave edip, una yedirin.
5 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin.
Hamuru dört parçaya bölün, her bir hamuru unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında açın. (resimde altı kat görülüyor kat fazlalaştıkça görüntüde güzelleşiyor)
Üzerlerine yağ sürüp, üst üste koyun ve 45-50 cm. çapında açın. Yufkayı kare şekline getirin.
Önce 4 cm. eninde şeritler olacak şekilde kesin,
bunu da 4 cm. uzunluğunda baklava şekli vererek kesin.
(burada galiba baklava şeklinin bir ucu bastırılıp sıkıştırılıyor dağılmaması için ve bir kuş kuyruğu şekli verilecek şekilde bükülüyor, resimde öyle bir görüntü var.)
Hamurları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın,
delikli kepçe ile alıp, hemen ılık şerbete atın.
Kızarmış hamurları şerbette en fazla 5 dakika bekletip, delikli kepçe ile şerbetini süzerek çıkarın.


Afiyet olsun

Blog Listem