KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

METİYDE LAHANA TURŞUSU

METİYDE LAHANA TURŞUSU

Metiy meşeden yapılan bir fıçıdır
150 kiloluk bir metiyimiz vardı
Lahana kökü dağılmadan tepeden köke doğru dörde bölünür
Metiye atılır içine kırmızı kelem de atılır turşuya pembe renk verirdi.
Suyu tuzu konur
Üzerine turşu bezi yayılıp
Onunda üzerine siyah iri dere taşları konurdu
Asma dalları yapraklarıyla birlikte çelenk gibi kelep yapılırdı.
Kelep lahanaların yukarı çıkmasını önlemek için yapılırdı fıçının genişliğine göre ayarlanırdı.
Turşu yirmi gün civarında olgunlaşır
Metiyin altında musluğu olur oradan suyu alınıp misafirlere verilirdi.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem