KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

PAZLAMA

PAZLAMA

Bir kilo un iki bardak su bir tatlı kaşığı silme tuz  bir tatlı kaşığı şeker ve mayası konulup mayalanır
Mayalandıktan sonra
Parça kopartılıp serçe parmak kalınlığında ve tabak iriliğinde elle taptap açılır
Fırın varsa fırına yoksa kuzina veya yağsız tavada, teflonda
Çevire çevire pişirilir
Çevire çevire pişirildiğinde üstü beyazımsı kalır içi pişer
Piştikten sonra üzerine tereyağ sürülür yenir
Ekmek yerine kullanılabilir

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem