KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

ŞAGARAKLI KOBETE

ŞAGARAKLI KÖBETE :
Кубэтэ / Кубете
Şagaraklı kobete genellikle çoban köbetesi tarzında yapılır
un, su, tuz, maya ile mayalı hamur hazırlanır, ve mayalanması için üzeri örtülerek bekletilir
içi için ise bildiğimiz kıymalı patates yemeği yapılacak,kıymayı tencereye koyduğumuz yağda kavurduktan sonra, çentilmiş soğanları  ilave ediyoruz soğanlarıda biraz öldürdükten sonra, baharatını,tuzunu koyuyoruz , patatesleri ufak ufak küp şeklinde doğrayıp, yağda hafifçe kavuruyoruz sonra patateslerin üzerini az geçecek şekilde su koyup patates yemeği pişiriyoruz
mayası gelen hamur iki  parçaya ayrılır alt kısmı oluşturacak parça biraz daha büyük olacak
alt tabaka tepsiye yayıldıktan sonra tepsinin kenarlarına doğru uç kısımları kaldırılır üst kısmı oluşturacak kısım tepsi büyüklüğünde elle açıldıktan sonra hamurun alt tarafından baş parmak yukarıya kaldırılıp  üstten de bastırılmak sureti ile üç - dört yerde şagarak yapılır  şagarak baca anlamına geliyor, baca gibi delikler yapılır.
patates yemeğini sorpası (suyu) ile birlikte iç tepsideki hamurun üzerine eşit şekilde yaydıktan sonra üst hamurda tepsiye yerleştirilir.
fırına sürülür, piştikten sonra üzerine biraz su serpeleyip üzerine bir bez örtülüp demlendirilir, servis yapılır
afiyet olsun
Kaynak : Vildan Talay          
Derleyen : Nafiz Gönlüşen

Blog Listem