KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KULAÇ


KULAÇ

Mayalı hamur yapılır
Bir kilo un 2 su bardağı ılık su,bir tatlı kaşığı şeker (şeker kabartması için konur), bir tatlı kaşığı tuz,yaşmaykonur hamur yapılıp üstü kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır                                                                         
Ellediğimizde kabarıp iplik iplik olmuşsa  mayası gelmiştir yaklaşık 20dk yeter
bir parça kopartılıp parmak yada oklava kalınlığında yılan gibi yuvarlanıp uzatılır kıvrılınca bilezik büyüklüğünde olacak parçalar kesilir kıvrılıp
uçları birleştirilir.Bilezik büyüklüğünde yuvarlak hamurlar elde edilir hamurlar kızgın yağda kızartılır.
 

Birde bunun tatlısını yapıyorlar o zaman hamuruna yoğurt ve yumurta da katarak yoğuruyorlar kızartıp kızgınken ılık şerbet içine atıyorlar yarım dakika bir dakika kadar şerbette bırakıp alıyorlar

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Not:Eskiden bayramlarda bir sopaya geçirilerek kulaç toplarlarmış çocuklar

Blog Listem