KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KAVURMA BÖREK (FIRINDA YAPILANI)

KAVURMA BÖREK 

1 kilo un yarım su bardağı yağ ile birbuçuk  bardak su (yada bir buçuk su bardağı süt veya yoğurt) ile bir çorba kaşığı silme tuz yarım çay kaşığı kadar karbonat ile hamur yuğrulur
İç olarak kıyma kavrulur,sonra içine pirinç konup az su ilave edilip pilav gibi pişirilir
Pinpon topu ile yumurta arası iriliğinde bir hamur alınıp elde çay tabağı büyüklüğünde açılır
İçine yaklaşık köfte kadar harcı konur kenarları bastırılarak kapatılır
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir
Sıcak fırında pişirilir.
börekler soğuduktan sonra servis yapılır sıcakken lezzeti tam oturmamıştır.

Geleneksel olarak hediye böreği olarak yapılır.
bu sefer defne hanım için yapıldı.

Каварма в Пироги

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem