KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

MAMIRSA

MAMIRSA

Mısır irmiği soğuk sudan geçirilerek temizlenir,
kaynak suya dökülür,
kaynayıncayakadar ateşte tutulur,
kaynayınca ateş kısılır, kapağı kapatılıp harsız ateşte pişirilir
pişmeye 5 - 10 dk kala biraz buğday irmiği katılır ve birlikte pişirilir,
piştikten sonra büyük tepsiye dökülür ekmek gibi olur
ve sofraya konur sorpayla veya tortayla servis yapılır
afiyet olsun

Kaynak : Ногай Эл  sitesi
çeviriyi yapan Anvar shubladze Muradlıya teşekkürler Nafiz Gönlüşen

Blog Listem