KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

6 Aralık 2010 Pazartesi

114- SOSLU KOBETE

Lezzet Rehberi isimli siteden bulduğum bu kobete yine farklı bir şey
kobetenin yanına kepçeyle tabağın bir tarafına sos konuyor, tavuk etlerini sosa bandırıp yeniyor


abazaların yaptığı adzırsta benziyor sos, sanırım çerkez tavuğuna benzer bir tad bırakacak damakta
bu arada tavukta eski usulde bütün bütün dizilmiş, annem eskiden kobetenin böyle yapıldığını söylemişti.

tarifin en altında kobetenin yapımına ilişkin video linki var

siteden alıntıladığım tarifi aşağıya aktarıyorum

Malzemeler:
1 adet tavuk
1 kilo kuru soğan
8 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
Hamur için:
3 bardak su
1 kilo un
1 adet yumurta
Sos için:
2 kaşık un
1 bardak su
Karabiber
Yapılışı:
Tavuğu piyazlık doğradığınız soğanlarla birlikte suda haşlayın ve irice parçalara ayırın. Bu soğanlı tavuk suyunu daha sonra sosta kullanmak üzere saklayın. Yufka yapmak üzere 3 bardak su, 1 adet yumurta ve 1 kilo un ile sıkıca bir hamur tutun. 8 eşit parçaya ayırın ve oklava ile 8 eşit yufka açın. Başka bir tarafta 1 bardak sıvı yağ, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı kaşırtırarak bir harç hazırlayın. İlk dört yufkayı, aralarına harç sürerek tepsinin altına serin. Bunların üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve kalan diğer dört yufkayı yine aralarına harç sürerek tepsiye döşeyin. 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (yarım saat ile 45 dakika arası) pişirin. Sosu hazırlamak üzere bir bardak suya 2 kaşık un ekleyin ve bolca karabiberle birlikte iyice karıştırın. Bu karışımı ayırdığınız soğanlı tavuk suyuna ilave edin ve bir müddet, sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınız köbetenin üzerine sosu dökerek servis yapın.

kobetenin yapılışı video için tıklayın

Blog Listem