KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

32 - YUFKA


 YUFKA


( Ramazana girerken bu yufkadan yapılır
Mayasız hamurdan yapılır
Un yaklaşık unun yarısı kadar su yeterince tuz karıştırılıp yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
Üzerine bir bez örtüp 10 dk kadar dinlendirilir
İri mandalina iriliğinde bir parça kopartılıp üyülüp elde yuvarlatılır,Yastağaçda tepsi büyüklüğünde açılır şipite göre daha ince bir yufka açılır  kuruyana, kabarana dek saçta pişirilip saklanır)

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem