KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

11 Mart 2012 Pazar

121 - YIPKA KOBETE



Netten bulduğum ihtimalen Romanya çıkışlı bir video
IPKA (YUFKA, YUPKA), NOGAY YEMEGI ismi ile upload edilmiş
Bildiğimiz yufkadan ayırmak için YIPKA KOBETE ismi ile yayımlıyorum, aslında bizde de yufka ismi ile biliniyor, Ramazanlarda çabuk/kolay ve doyurucu bir yemek amacı ile yapılıyor.

Yemek bu blogda 33. sırada Ramazan yufkası ismi ile yayınlanan yemeğe çok benziyor
Ancak farklı bir yemek olarak sunulmasını gerektirecek farklılıklarda bulunuyor

mesela yıpka kobete de iç olarak haşlanmış et kullanılmış ancak daha büyük farklılıklar var
Ramazan yufkası fırının yakılmadığı zamanlarda aygaz/gaz ocağı üzerinde çevire çevire pişiriliyor, bu pişirme şekli elbette fırında pişirileni ile lezzet farkını da getiriyor. gerçi Ramazan yufkası tarifinde kuzinede de pişirilir diye yazmışız ancak bu sadece kış ayları için geçerli olabilecek bir şey, Ramazan yufkasının asıl pişme şekli gazocağı üzerindedir, bu şekilde pişen fırında pişenden daha lezzetli bize göre
yıpka kobetenin bir tarifini verecek olursak

YIPKA KOBETE
yufkalar 4 çeyrek parçaya bölünür
et haşlanarak pişirilir ve pişirilen etler ditilir
etlerin içinde piştiği et suyu bir tepsiye dökülerek yufkalar bu etsuyu içerisinde ıslatılarak yumuşatılır
yumuşatılan yufkalar tepsiye dizilir
5-6 kat olduktan sonra haşlanıp ditilmiş etler üzerine serilir
(video da görüldüğü gibi daha hafif olması için 3 kat ile de yetinilebilir)
aynı şekilde üzerinede 5-6 kat yufka yapıldıktan sonra
fırında pişirilir

Afiyet olsun

Blog Listem