KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

MERCİMEKLİ LAKŞA ÇORBASI

MERCİMEKLİ LAKŞA ÇORBASI

Malzemelerimiz
iki bardak mercimek, su, tuz, salça, hamur
bir taraftan mercimeği haşlamaya başlarız
diğer taraftan un yumurta su tuz ile mayasız hamur tutulur hamur soğuk su ile yoğrulur

Elma büyüklüğünde bir hamur yapılır

Bir pazı açılır

İki parmak genişliğine şeritler kesilir, üst üste konulur


Sonra bu şeritlerde 2-3 kibrit genişliğinde kıyılır

Taze hamurdan yapılan bir çorbadır,hamuru çorba yapılmaya karar verildiği zaman yapılır.

tencereye biraz yağ koyulup bir soğan çentilip yağda kavrulur
bir kaşık da salça atıp çevrilir

 
daha önce haşlayıp süzdüğümüz iki bardak mercimeğide içine atıp biraz çeviriyoruz ateşte

son olarak 5 bardak su ilave edip kaynatmaya başlıyoruz
kaynamadan hamurları içine atmıyoruz


Çorba kaynadıktan sonra hamurlar kaynayan suyun içine atılır
 
Pişince üzerine biraz yoğurt dökülüp çorbanın içinde çırpılır ve servis yapılır
Afiyet olsun.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen



Ve bir şiirden alıntı

Kün kavuşup avgan sun,
Cengem sıyır savgan sun,
Anam lakşa keskende,
Akşam celı eskende,
Şarık kíyíp kaytkanım,
Colda türkü aytkanım
Tíştiy tüşe esíme.

Blog Listem