KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

29 Aralık 2010 Çarşamba

ŞEKER KIYIK

ŞEKER KIYIK


tatar yemeklerine şeker kıyık ile devam ediyoruz, tarifi ve resimleri netten buldum, Yigithan isimli  sanırım türkiyede eğitim gören kırım tatarı bir arkadaş tarafından tarif ve fotoğraflar nete aktarılmış, tarif yalıboyu şivesi ile yazıldığından türkiye türkleri tarafından da anlaşılabilir,

TATLIMIZ - "ŞEKER QIYIQ"
Hamırı içün: 400 g suv 50 g sarı yağ 1 yımırtanın sarısı keregi qadar tuz sınırıp olğanı qadar un Arci içün: 300 g temizlengen ceviz
Şerbeti içün: 0,5 kg şeker 200 g bal 0,5 st suv ve Azır şeker qıyıqlarını tavağa tizgen son üzerine tökmek içün 0,5 iritilgen sarı yağ alına.

Hamırlı tıpqı bereklerge basılğan qattılıqta etip basılğan son, elde etilgen hamır 11 dane biri-birine musaviy keseçiklerge bolünip, yahşı etip ellengen son, özlenmesi içün bir çetke çekip tızıp, üzerine sılaq bez örtüle.

Aradan 10-15 daqqa keçken son o yaimlarnın er biri ayrı-ayrı açılıp, üzerine un seperek, biri-biri üzerine tizip çıqıla.

Azır olğan yaimlarnın episi biri-birinin üstüne tizilip çıqqan son ondan istenilgen büyüklikte (4*4 ya da 6*6) dörtköşeçikler kesile.

Sonra bu dörtköşeçiklernin qatlarını bozmamaq şarnınen ortasına bir qave qaşığı dögülgen ceviz qoip, muqaytliqnen eki ucunı biri-birine ketirip yapıştırıp, olardan üç köşeçikler asıl etile.

Azır üçköşelerni tertipnen tava içine tizgen son, olarnın üstüne qaynap turğan sarı yağ töküle, çırıldap, şeker qıyıqlarnın qatmerleri qabarıp, yağ olarnın arasına singen son tavanı furunğa ya da duhovkağa yerleştirmek kerek.

Orta araretli ateşte pişirip çıqarğan son, ayırı savut içinde qaynapazırlanğan şerbet tava içindeki azır qıyıqlar üzerine qaynap-qaynap tökip, buvı çıqmaması içün üstüni dergal qapatmaq lazım.

Yani şeker qıyıqlar öz buvunen buvlanıp turmaq kerek. Aradan bir ya da eki saat keçken son sofrağa bermek mümkün.


AFİYET OLSUN!

Blog Listem