KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

MALAY

MALAY

Yapılacağı akşam bir kilo mısırunu çok sıcak kaynak su ile haşlayarak önce su çok sıcak olduğu için tahta kaşıkla karıştırarak başlanır ve hamur yapılır, hamur mayalanacak onun için yumuşak bir hamur tutulur içine mayası konur sabahleyin kabarmış olur bu hamura  bir çay bardağı sıvıyağ bir  bardak pekmez  katılır,ılık su ilave edilir elle kaşıkla çırpar gibi çırpılır suluca olur suyu az olursa pekmez veya suyu arttırılabilir
Sonra fırına verilir pişince alınır
Genellikle pişerken çatlar yarılır
Sıcak sıcak yenir kırılgan bir kıvamdadır.
 
Derleyen: Nafiz Gönlüşen

MALAY FIKRASI
Köylülerden birisi bir düğüne gitmek üzere yola çıkar. Düğün yerine yaklaşınca yanındaki MALAY isimli ekmeği bir taşın altına saklar. Nasıl olsa düğün evinde karnımı doyururum. Bunu da sonra yerim diyerek Gittiği düğün evinde hiç kimse yemek vermeyince aç kalır. Ama seslenmez. MALAY’ ım var diyerek.
Malay’ ı sakladığı yere gelir. Bakar ki yerinde yok. Kurt- kuş çıkartıp yemiş. Oturur ağıt yakar.
Amman Amman malayım. (Amman Amman malayım)
Seni kaydan alayım. (Seni nerden alayım)
Sen bö dep şıkganda (Sen birden karşıma çıkınca)
Korkgan men bolayım. (Korkan ben olayım.)

Blog Listem