KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

ETLİ HANSARAY POĞÇASI

ETLİ HANSARAY POĞÇASI


10 kişilik
/ Hazırlama süresi : 30 dakika / Pişirme süresi : 40 dakika

Malzeme listesi

  1 çay bardağı eritilmiş bitkisel margarin

  1 çay bardağı sıvıyağ

  1 çay bardağı yoğurt

  1 adet yumurta

  1 yemek kaşığı sirke

  1 paket kabartma tozu

  1/2 çay kaşığı tuz

7 çay bardağı un

Üzeri için;

  1 adet yumurtanın sarısı

İç malzemesi için;

  250 gr sotelik kuşbaşı kuzu eti

  2 adet orta boy kuru soğan

  1 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber

Etli Hansaray poğaçası yapılışı


Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın.
Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip kabartma tozu ve tuzu da atıp karıştırın.
Unu da ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekir. Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Tavla zarı formunda doğradığınız etleri orta boy bir tencereye koyun.
Üzerine yemeklik incecik doğradığınız soğanları ekleyip orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun.
Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve pulbiberi ilave edip sık sık karıştırmaya devam ederek 8-10 dakika daha pişirin.
 Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15-18 adet parça koparın.
Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne getirin.
Hazırladığınız yuvarlak hamur parçalarının üzerine ikişer tatlı kaşığı etli iç harcından koyup hamurun uçlarını yukarıya kaldırarak büzülmüş bir torba gibi uçlarını yukarıda birleştirin. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
Poğaçaları 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın.


1844 yılında, yani ilandan beş sene sonra Mehmet Kamil'in yazdığı ve Türkçe basılan ilk yemek kitabımız, "Melceüt-tabbahin" yani "Aşçıların Sağlığı" adıyla yayınlanan kitaptan yapılmış bir alıntı imiş

Blog Listem