KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KAPAKLI KÖBETE

KAPAKLI KÖBETE  
Кубэтэ / Кубете
Kobetenin iç malzemesi, yapım tekniği, yeme şekli bakımından çok farklı şekilleri var, ve tarifi verenler de genellikle ismini sadece köbete olarak veriyorlar, bu tarifde yapımın son aşamasında farklı bir biçim var o yüzden bu tarife kapaklı kobete dedim

açma kobete (katlaşıklı kobete, sepme kobete) yapılır,
bir tavada  kıyılmış soğanları  yağda kavuruyoruz
soğanlar kavrulduktan sonra kıyma ilave edilir
daha sonra bu kavrulmuş soğanlı kıyma yağlı suda haşlanır
daha sonra bu soğanlı kıymalı tadı almış yağlı suyu kullanacağız.

sudan süzülen iç malzeme kobetenin içine döşenir
ve kobete fırında pişirilir
kobete piştikten sonra üst kapak yuvarlak şekilde kesilerek çıkartılır
kalan soğanlı kıymalı yağlı su kenarlardan kaşık kaşık pişmiş olan kobetinin altına doğru akıtılır
kalanıda kobetenin içine dökülüp kapağı ters kapatılır üzerine bir tepsi örtülerek demlenmeye bırakılır

kaynağımız iddialı kobeteyi bu şekilde yapan bu tarzı bırakamaz diyor tel tel dökülen bir kobete olur diyor

Derleyen : Nafiz gönlüşen
kaynak : Sebahat Eltaş

Blog Listem