KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

MALATYA TATAR BÖREĞİ

TATAR BÖREĞİ (Mantı)
Malatya yöresinde yapılan Tatar böreği haşlamadan önce saç üzerinde bezertilmek suretiyle yapılmasıyla diğerlerinden epey farklılaşıyor.

http://www.malatya.gov.tr/yemek/tatli_hamur/tatar.jpg















Ölçüler:
l /2 kg. ıspanak veya pazı
500 gr. un
Tuz- su
1  kg. yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
 
Yapılış: Un, tuz, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, nemli bez altında dinlendirilir. 2 yumak yapılır üç dört milim kalınlıkta açılır. Açılan hamurlar saç üzerinde bezertilir. (tam kızartılmaz) 3 santimetre kalınlığında bantlar halinde kesilir, bantlar üst üste konarak üçgen şeklinde kesilir. Kaynamakta olan tuzlu suda haşlanır.
Diğer taraftan ıspanak veya pazı yaprağı ayıklanır, bol suda yıkanır doğranarak haşlanır, hamura katılır. Soğuyunca-sarımsaklı yoğurt karıştırılır. Eritilmiş tereyağı kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.(Malatya.gov.tr)
Afiyet olsun

Blog Listem