KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

MAMALİKA - KAÇAMAK

MAMALİKA(KAÇAMAK)

Tuzlu sıcak suya mısır unu azar azar oklavayla karıştıra karıştıra dökülür
Pişene kadar karıştırılır hamur pişmemişse tencerenin kenarına yapışır eğer kenarına toplanmıyorsa kenarda yapışık hamur kalmamışsa pişmiş demektir.
Tepsiye dökülür ortası açılır
Tereyağ yada süt yada pekmez konur
Kaşıklar işlemeye başlar

Birde kaşığın tersiyle hafif üzerine bastırarak az az oyuklar yapılır oyuklar üzerine ekşimik serpilip üzerinede tereyağ gezdirilir o da pek güzel olur

Bu aşın buğday unuyla yapılanına arap aşı diyorlar oda tavuksuyuyla iyi olur.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem