KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

MISIR TALKANI VE KATIKLI TALKAN

MISIR TALKANI
Mısırlar çöyün kazana konur çevire çevire gevretilir
Devamlı çevirmek lazım yoksa yanar
Mısırlarla birlikte çövene biraz da sarı toprak konur, sarı toprak mısırların birden kararıp yanmamasını sağlar, ve ısınan toprak aralara nüfuz ederek mısırların daha iyi kavrulmasını sağlar.
3 kilo falan konur gevremesi iki saat falan sürer
Gevremenin ölçüsüde dişleyip kırıp yiyebiliyorsan olmuş demektir
Sonra kavrulmuş mısır değirmende öğüttürülür.talkan haline getirilirdi.

KATIKLI TALKAN
Yarım kilo yoğurda bir su bardağı talkan konur karıştırılır
Ramazanda karın tok tutsun diye İsmail dedem yerdi
Talkanı yedikten sonra endı boldu derdi, Onsuz oruç tutmazdı Eskiden tatarlar talkansız ramazan geçirmez, talkansız oruç tutmazlarmış, ramazan geldimi değirmenciler için ayrı bir kazanç kapısı olurmuş, bütün tatarlar ramazan hazırlığı olarak mısır kavurup talkan yaptırırlarmış.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem