KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

ŞOBAN KOBETE - BASMA KOBETE

ÇOBAN KOBETESİ
 cayılmay, sozulmay aşıtılgan kamurdan elmen basıp taptap yasalgan soyu 
yazmadan sündürmeden mayalı hamurdan el ile bastıra bastıra yapılan çeşidi
Mayalı hamurdan yapılır
7 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı bira mayası,1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar ılık su (yaklaşık iki su bardağı)
ve dilerseniz daha güzel bir hamur için bir çay bardağı sıvıyağ
mayayı biraz ılık su ile kabartın
Unun ortasını açın, kabarmış maya,tuz ve ılık su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapın.
Ilık bir yerde kabarması(mayalanması) için bekletin mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonra bir çay bardağı sıvı yağı hamura ekleyip yoğurun
İç olarak patates yemeği pişirilir yada kıymalı patates yemeği
Hani bildiğimiz patates yemeği olacak kavurma patates değil
Hamur iki parçaya ayrılır bir parçasını çeke-soza basa-taptaya tepsiye döşüyoruz
Üstüne patates yemeğini döküyoruz sulu sulu olur
Üstüne diğer katı aynı şekilde kapatıyoruz
Kenarlarını burarak kapatıyoruz
Fırında pişirip, piştikten sonra elle hafif su serpeleyip üstünü kapatıyoruz demlenip yumuşaması için
Sonrası malum kobeteye hücum

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem