KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

BOZA TALKAN

BOZA TALKAN
Mısır çöven kazanda kavrulur
kavrulmış mısırlar değirmende çektirilip un yaptırılır
suya şeker konulup az şekerli bir şerbet yapılır
üzerine yavaş yavaş karıştıra karıştıra talkan dökülür
boza kıvamına getirilip boza talkan bir tasa konup servis yapılır
kaşıkla içilir

Derleyen : Nafiz Gönlüşen  Kaynak : Ulvi Talay

Blog Listem