KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

SALMA

SALMA

Hamuru:mayasız hamur yapılır
Bir kilo un iki su bardağı su bir çorba kaşığı silme tuz  karıştırılıp yoğrulup hamur yapılır istenirse hamuru toplasın diye yumurtada kırılabilir kırmasanız da olur
Kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur yapılır
Suda haşlanacağı için yumuşak olursa yayılır
Pazı açılır
İki parmak genişliğinde kesilir bu şeritlerde çaprazlama iki parmak genişliğinde kesilir kareler elde edilir
Ortasına işaret parmağı ile azıcık basılır çaprazlama kulaklar baş parmak ve orta  parmaklarla çektirilip ortada birleştirilir fiyonk gibi yapılır


Çapraz kulaklar değilde kenarlardan bitiştirilerek yapılan şeklide vardır

Ustalar bunu yaparken hem kesip hem kıvırarak yaparlar yani sağ elle kestiğiniz parçayı sol elle kıvırarak gidersiniz.

Kaynatılacağı suya tuzu ve bir çorba kaşığı yağ atılıp kaynatılır

Kaynamış suya kulaçlar boca edilir, makarna gibi haşlanır
Pişince kevgirde süzülür, tabaklara alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ dökülür,
Pek de güzel olur.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem