KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

AKITMA TATLISI

AKITMA TATLISI

Tatar yemekleri serisine akıtma tatlısı ile devam ediyoruz


Un iki yumurta yarım kilo süt bir tatlı kaşığı kadar tuz bir çay kaşığı karbonat boza kıvamında çırpılır, Bir kaba yağ azda su konur karışım teflona hafif sürülür,sonra cıvık hamur kepçeyle tavaya dökülüp yaydırılır,  Alt üst pişirilir

HPIM3659
Eski usül ile ortaya bir tepsi konulup akıtmalar irice yapılıp üst üste on tane kadar koyup kare kare kesilir ve üstüne kaymaklı tarafından şekerli süt dökülür ve hep birlikte kaşıklanır.
veya kişi başına iki üç akıtma kare kesilip tabağa konulur
sütün şekeri biraz bol tutulur, ve tabaktan kaşıkla alınırken sütünden de aldırarak yenir.
güzel bir tadı vardır

afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen    Kaynak : Necla Gönlüşen

Blog Listem