KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

ALİŞKE

ALİŞKE ÇORBASI
Tavuk suyuna yapılan bir çorbadır
Un yumurta su tuz ile mayasız hamur tutulur hamur soğuk su ile yoğrulur
Elma büyüklüğünde bir hamur yapılır
Kaşık ucuyla ufak ufak parçalar
Ne kadar diyelim serçe parmağın ilk boğumunun yarısı kadar
Alınıp kaynayan tavuk suyuna atılır
Alişkeyle mıntik çorbasının hamuruna yumurta katılınca sanki hamur biraz sertleşiyor konmasa daha iyi oluyor bi deneyin bakalım
Pişince çorbanın terbiyesi yapılıp servis edilir

Bu hamur mercimek çorbasına,domates çorbasına elde kıyılmış et ile beraber konabilir un yerine

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem