KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KATLANŞAKLI KOBETE (PİDE)

KATLANŞAKLI KOBETE (PİDE)
tatar yemeklerine KATLANŞAKLI KOBETE ile devam ediyoruz, biz aile arasında bu şekilde yapılanına pide diyorduk ancak Katlanşaklı kobete olarak da bilindiğini öğrendim.

1 kg. un, iki bardak su, bir tatlı kaşığı kadar tuz,
350gr kadar kıyma, bir cay kaşığı karabiber yağ
Un, tuz ve su ve yarım bardak yağ konur
bi çorba kaşığı kadar sirke konur 
karıştır yoğrulur hamur yapılır. 
                                                              
Yumruk iriliğinde hamur alınır sofra büyüklüğünce
çok büyük pazı açılır olabildiğince inceltilir yani   
                                                                                        
Üç tane altı için üç tanede üstü için yeter                                                  
Pazılar açıldıktan sonra bi pazı alınır yağlanır
üstüne bipazı daha konarak yağlanır
bi pazı daha konup yağlandıktan sonra
ortasında bir tabak sığacak kısmı hariç
uçtan başlayarak ortaya doğru üçgenvari kesilir
yani çiçek gibi olacak sanki,
kesilen parçaların ucu ortaya üst üste konur  
                                                                        
Tepsi büyüklüğünde tekrar açılır
 
bu işlem kat tat olması için yapılıyor, eğer altı yapraklı ise 3*7=21 katlı olur en azından 
alt kat olacak hamur tepsiye yayılır
pırasalı yapılacaksa bir bağ pırasa yeterli
pırasalar doğranır kıymayla kavrulup harcı yapılır 
patatesli yapılacaksa bir soğan çentilip kavrulur
irice bir patates küçük küçük küp küp doğranıp
ilave edilip kavrulur
en son kıymada ilave edilip kavrulur

                                                                               
Üstüde aynı şekilde hazırlanıp 
harcın üstüne konup pide kapatılır

Kenarları burularak kapatılır, ben kenarlarını burmayı bir türlü beceremedim üst katı biraz daha büyük yapıp tepsinin altına sokuşturuyorum
sıcak fırına konup pişirilir piştikten sonra
elle hafif su serpelenip üzeri bezle kapatılır

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem