KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

TÖGEREK

TÖGEREK

Mayasız hamur tutulur
Bir kilo hamur iki bardak su bir çorba kaşığı silme tuz
Yoğrulur kulak memesi kadar
Hamur elle oklava gibi yılan gibi açılır
Yumurta irilğinde parçalara kesilir
                  
Parçalar elle yuvarlanıp az unlanıp tabak iriliğinde açılır
rendelenmiş soğan,kıyma,karabiber,tuz,pulbiber kavurmadan sulandırılarak çırpıla çırpıla karıştırılırak yapılan içten
ortasına 1.5-2 kaşık kenarlara az kalasıya kadar sürülür
diğer pazı üzerine kapatılıp uçları parmakla bastırılır veya sivri kenarlı bir şeyle kesilir
saçta veya yağsız tavada ,teflonda altı üstü pişirilir
çok lezzetli olur bi de yanında ayran üfff
caza ekende awzumun suyu şıbırıp ketti yaw
togerek yerken beni tatar yarattığı için Allaha şükrederim.


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem