Kat kat kobete
http://www.youtube.com/watch?v=kUz26cGqjak&feature=player_embedded
youtube dan bulduğum bu kobete çeşidi etini/içini her kat araya koyması ile diğerlerinden farklı
sanıyorum, Romanya tatarları tarafından youtube a yüklenmiş,
www.tatar-tatarman.blogspot.com ile bağlantılı
görüntülerin altındaki yazıları google çeviri yardımı ile tercümeye çalıştım.
diğer kobetelerden ayırabilmek için kat kat kobete ismiyle yayımladım.
Tarif Kobete (Tat ~ Nogay Kobetesi)
(bir tepsi)
Hamur: 500g un;
2 bardak su;
10g tuz
maya yaklaşık onbeş dakika kadar mayalandırın
hamurun üzerine sürmek için
200 gr yağ;
içi için:
500g kıyma et;
3 soğan
tat: Tuz ve karabiber
Soğanı ince doğrayın ve kıymayla karıştırın, tuz ve biberini ekleyin.
uzattığınız hamuru on eşit parçaya bölün,
çapları tepsiye uygun şekilde ince açın
Fırça ile hamurun üzerine yağ sürdükten sonra etin dokuzda bir kısmını bir kaşık yardımıyla hamurun içine yayın
bu şekilde bir hamur üzerine kıyma şeklinde devam edin
en son hamurun üzerini kareler şeklinde kestikten sonra çırpılmış yumurta sürün.
kobeteyi fırına sürün ve altın kahverengini alıncaya dek yaklaşık 20-30 dakika kadar tutun. Afiyet olsun! Afiyet bolsin!
TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY