KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

ERZURUM TATAR YEMEĞİ

ERZURUMDAN TATAR YEMEĞİ

Erzurum tatar yemeği diğerlerinden hamurunun üçgen şeklinde kesilmesi ile ayrılıyor.

Tatar Böregi:
Hamur iyice yogrulduktan sonra yufka açilir.
Yufkalar börek yufkasi gibi degil biraz kalindir.
Açilan yufkalar parçalara bölünür.
Bu parçalar üçgen seklinde küçük küçük parçalara ayrilir.
Kaynayan suya atilir, haslanir.
Suyu süzüldükten sonra tepsiye alinir,
üzerine bol sarimsakli yogurt ve kizgin tereyagi dökülür.
Bunun üzerine zevke göre, ya kavrulmus kiyma veya küçük küçük dogranmis ve tereyaginda pembelesinceye kadar kavrulmus sogan dökülür.
sıcak olarak yenir. (dikyarkoyudernegi.com)

Afiyet olsun
sanırım bazı yerlerde yumurta pilavıda diyorlar erzurumda tatara:
yumurta pilavının hamuru yapılırken içerisine yumurta katılır.Hamur yoğrulduktan sonra erişte gibi kesilir sonra makarna gibi haşlanır ve üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır.Bizim evde buna tatar böreği derler. şeklinde bir yazı buldum

Blog Listem