KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

TAVALOKUM

TAVALOKUM
Tavalokum bazı yerlerde peşlokum bazı yerlerde cantık olarak da bilinmektedir



İçi: Bol çentilmiş soğanlı, yeşil biberli, kıyma  karabiber, pulbiber ile  kavrulmadan karıştırılarak iç malzemesi yapılır, kıymanın yağlı olması lazım eğer kıyma yağsızsa biraz su konulur.
                                   
                                   
Mayalı hamur yapılacak
Bi kilo una 2 su bardağı ılık su,bi tatlı kaşığı şeker,bi tatlı kaşığı tuz
Şeker kabartması için konur, yaş maya konur hamur  yapılıp üstü kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
Ellediğimizde kabarıp iplik iplik olmuşsa  mayası gelmiştir yaklaşık 20dk yeter
el yağlanıp iri yumurta büyüklüğünde hamur parçası koparılıp yağa batırılır katmerlenmesi için elde biraz katmerlenecek şekilde yoğrulur.
Elde çukurlaştırılıp içine köfte büyüklüğünde iç konur alt taraftan büzülüp toplanıp sıvı yağa daldırılır
tepsiye dizilir
Sıcak fırına sürülüp pişirilir fırından çıkınca su serpeleyip üzeri bir bezle kapatılır on dakika sonra yeterince yumuşayıp demlenmiş olur

İçi: Bol çentilmiş soğanlı, yeşil biberli, kıyma  karabiber, pulbiber ile  kavrulmadan karıştırılarak iç malzemesi yapılır, kıymanın yağlı olması lazım eğer kıyma yağsızsa biraz su konulur.
Şükran halam tavalokumu güzel yapardı
                                   
Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem