Foto: Fehime Çağlar
Sarburma hamuruna hem maya,hem kabartma tozu konur...
Bir tatlı kaşığı maya üretilir...
Bir bardak yağ,bir bardak yoğurt,bir yumurta,2 kaşık sirke,tuz,maya,kabartmatozu biraz su ile yumuşakça hamur yoğrulur...
mandalinadan biraz büyük 10 pazı yapılır..
pazilar saatlerce dinlenirse çok güzel açılır..
zaten hamur baklava hamuru....
un ve nişasta karıştırılır...
carsaflar serilir....
hamurlar neredeyse baklava yufkası gibi açılır..
carsafta havalandırılır...
aralarına sıvı yağ içine kaymak karıştırılır..
birinci yufkaya sürülür..
üzerine patates ve üzüm karışımı dökülür...
üzerine bir yufka daha,aynı işlem yapılır...
çok sıkı olmadan sarılır tepsiye yerleştirilir....
10 pazı aynı işlemde yapılır...
Üzerine de kaymaklı yoğurt sürerim...
fırında önce alttan veririm 10 dakika....
Çünkü alt yufkalar geç kızarıyor....
alt üst aynı kizaracak şekilde 200 derece fırında pişiriyorum....
Kaynak: Fehime Çağlar